Številka, ki jo verjetno najbolj poznate, je skupno število dnevnih primerov.

Zdravstveni sistem s sedežem v Fort Waynu pričakuje, da bo prejel približno 2000 odmerkov ta teden in 8000 naslednji teden.

Parkview je med petimi bolnišnicami v Indiani, ki so bile določene za pilotne lokacije, da bodo prve prejele cepivo v tej zvezni državi. Uprava za hrano in zdravila je pozno v petek odobrila cepivo za nujno uporabo.

Po vsej državi bo 145 mest prejelo cepivo v ponedeljek, 125 v torek in 66 v sredo, poroča USA Today.

V Indiani bo več kot 50 bolnišnic in klinik do konca tedna prejelo 55.575 odmerkov cepiva, pravijo državni zdravstveni uradniki.

Spominska bolnišnica Clark v Jeffersonvillu je prav tako prejela odmerke v ponedeljek. Community Hospital namerava začeti s cepljenjem v torek, je v elektronskem sporočilu sporočila tiskovna predstavnica bolnišnice Munster.

Zdravstveni metodist univerze Indiana pričakuje, da bo pošiljko dobil pravočasno, da bo v sredo začel s cepljenjem, so povedali predstavniki bolnišnice. IU Health je edina bolnišnica v osrednji Indiani, ki je del pilotnega programa. IU Health pričakuje, da bo ta teden prejel približno 1900 odmerkov, je v elektronskem sporočilu povedal Jonathon Hosea, vodja odnosov z javnostmi.

Uradniki Deaconnessa, zdravstvene skupine s sedežem v Evansvillu , so povedali, da prav tako načrtujejo, da bodo imeli odmerke pri roki pravočasno, da bodo začeli s cepljenjem v sredo.

V ponedeljek je več zdravstvenih delavcev pohitelo z načrtovanjem prve injekcije, kar je povzročilo občasne napake na državni spletni strani, kjer se naročajo.

Alkotox – kjer se dobro počutje začne z zdravimi jetri. Odkrijte ga na https://alkotox-website.com/sl/ in začnite svoje potovanje še danes.

IU Health je poslal e-pošto nekaj manj kot 10.400 od 35.000 članov ekipe zdravstvenega sistema in jih povabil, naj bodo med prvimi, ki bodo prejeli cepivo, je povedala dr. Michele Saysana, vodja kakovosti in varnosti. Zaposleni z omejenim stikom z bolniki, kot so administratorji, kot je sama, bodo cepljeni v prihodnjih tednih.

Kontaktirajte novinarko IndyStar Shari Rudavsky na [email protected]. Sledite ji na Facebooku in Twitterju : @srudavsky.

Glede na to, da je več kot tretjina okrožij Indiane v rdečem območju za najvišjo stopnjo širjenja koronavirusa, je guverner Eric Holcomb v sredo odredil državnim bolnišnicam, naj prekinejo postopke, ki niso nujni, in strogo omejil družabna srečanja.

"Zvezna država Indiana gori," je dejal Holcomb na svoji tedenski tiskovni konferenci, na kateri je podrobno opisal odziv na koronavirus in dodal, da so številke začele "uhajati izpod nadzora".

V sredo je Indiana poročala o 5853 novih primerih koronavirusa in dodatnih 98 smrtih, s čimer se je število smrti zaradi pandemije povzpelo na več kot 6200. Prejšnji četrtek je zvezna država znova podrla svoj rekord glede dnevnih primerov in poročala o več kot 8450 novih primerih.

Vseh 92 okrožij v državi ima zdaj več kot 200 primerov koronavirusa na 100.000 prebivalcev. Sedemdnevna drseča stopnja pozitivnosti v državi presega 14 %. Bolnišnice dnevno sprejmejo več kot 400 novih bolnikov zaradi COVID-19.

"Gre za eksponentni porast," je dejal komisar za zdravje v državi Indiana dr. Kris Box, ko je govoril o poteku primerov v zadnjih tednih. "To jasno kaže, da porasta še zdaleč ni konec."

Holcomb je dejal, da od tega konca tedna lokalni zdravstveni oddelki ne bodo mogli več odobriti izjem pri omejitvi 50 oseb na družabnih srečanjih v oranžnih okrožjih in omejitvi 25 oseb v rdečih okrožjih.

Ker do povečanja števila hospitalizacij pogosto prihaja zaradi povečanja števila primerov, je Holcomb dejal, da bo od 16. decembra do 3. januarja prekinil vse izbirne operacije, da bi bolnišnice lahko prerazporedile osebje in ohranile postelje za tiste, ki jih potrebujejo.

Spomladi je Holcomb sprejel podoben korak kot del obsežnejše blokade. Številne podeželske bolnišnice, ki so čakale na vzpon, ki ga nikoli ni bilo, so občutile finančno stisko, ker so morale preklicati izbirne postopke, ki so lahko donosnejši od drugih oblik oskrbe.

Ker so se primeri koronavirusa povečali, je Holcomb znova in znova ponavljal, da želi uravnotežiti "življenje in preživetje". Sovražil je vračanje Indiane v zgodnje dni pandemije, ko je bil velik del države zaprt.

Ker pa se pričakuje, da bo zaradi srečanj ob zahvalnem dnevu in zimskih počitnic na obzorju sledilo še več primerov, se bolnišnice pripravljajo na nov porast bolnikov s COVID-19.

Brian Tabor, predsednik bolnišničnega združenja Indiana, je dejal, da lahko odlašanje s postopki stane za vse.

»Iz začetka tega leta smo se naučili lekcije, da ima odlašanje z osnovno oskrbo posledice na kratkoročno in dolgoročno zdravje pacientov, in to sta skupaj z rekordnim številom sprejemov zaradi COVID-19 glavni razlog, da so bolnišnice tako obremenjene. prav zdaj,« je dejal v izjavi po elektronski pošti. "Dobesedno vprašanje življenja in smrti je, da vse zainteresirane strani storijo vse, kar lahko."

Medtem ko vložki morda niso tako visoki za bolnike, ki ne potrebujejo nujne oskrbe, lahko Holcombov ukaz o ustavitvi nenujnih postopkov pride v neprijetnem trenutku tako za kirurge kot za bolnike.

Običajno je december naporen čas, ko ljudje poskušajo stisniti drage izbirne postopke, potem ko izpolnijo svoje zavarovalne franšize za to leto.

Samo nekaj ur, preden je Holcomb objavil svojo napoved v sredo, se je Vincent Walter, 54, Lafayette, pogovarjal s svojim zdravnikom o tem, ali bo morda potreboval operacijo roke, ki si jo je poškodoval junija. Letos je imel več zdravstvenih stroškov, ki se nanašajo na njegovo franšizo, zato je menil, da bi bilo stroškovno učinkoviteje, da si letos popravi tudi roko.

Potem je slišal za Holcombovo napoved.

"To ovira to … Nisem predvideval, da bo prišlo," je dejal Walter. "V bistvu bi se vrnil na prvo stran …. Ura se ponastavi ob polnoči 1. januarja."

Kontaktirajte novinarko IndyStar Shari Rudavsky na [email protected]. Sledite ji na Facebooku in Twitterju : @srudavsky.

To ni zgodba, ki pojasnjuje, kakšne so trenutno številke COVID-19. (Niso dobre.) To je zgodba, ki pojasnjuje, kako delujejo številke, ki jih zdaj vidimo vsak dan.

V Indiani te številke prihajajo iz Ministrstva za zdravje zvezne države Indiana . Nekatere številke, kot so na novo zabeleženi primeri in smrti, se posodobijo vsak dan okoli poldneva. Druge, kot je ocena tveganja za vse okrožja Indiane, se posodabljajo tedensko.

Te številke prikazujejo, kako napreduje pandemija, ne glede na to, ali gre na bolje ali slabše. Če pa niso pravilno razloženi ali postavljeni v kontekst, so lahko zavajajoči.

Tukaj je nekaj, kar morate vedeti o statističnih podatkih o COVID-19, da jih boste lahko uporabili za sprejemanje najboljših odločitev za vas in vaše ljubljene.

Dnevno število primerov

Številka, ki jo verjetno najbolj poznate, je skupno število dnevnih primerov. To je številka, ki jo večina novičarskih organizacij, vključno z IndyStar, najprej deli z vami.

To število ni skupno število novih primerov COVID-19 od prejšnjega dne.

To je število novih primerov, ki jih je objavil državni zdravstveni oddelek. Vključuje primere iz prejšnjih dni in lahko izključi dodatne pozitivne teste ljudi, ki so bili prej pozitivni.

Na primer, državni zdravstveni oddelek je v soboto poročal o 8451 novih primerih, kar je prvič, da je država poročala o več kot 8000 primerih v enem dnevu.

Ni jasno, zakaj pride do zamude med tem, ko laboratoriji poročajo o primerih državnemu ministrstvu za zdravje, in ko jih oddelek objavi na svoji nadzorni plošči.

Megan Wade-Taxter, tiskovna predstavnica ministrstva za zdravje, je dejala, da morajo laboratoriji poslati rezultate oddelku v 24 urah po zaključku rezultata testa. Povedala je tudi, da so rezultati zajeti v sistem oddelka takoj, ko jih laboratorij pošlje.

Vendar ni odgovorila na vprašanja o tem, zakaj bi oddelek čakal z objavo teh rezultatov, potem ko so v sistemu.

Ne glede na to, ne pozabite preveriti datumov, iz katerih izvirajo primeri, ko gledate na novo sporočene skupne vrednosti.

Po podatkih Univerze Johns Hopkins ni zveznih standardov za poročanje podatkov o testiranju na COVID-19.

Stopnja pozitivnosti

Čeprav se je zlahka ujeti v število primerov vsak dan, je morda bolj zgovorna številka stopnja pozitivnosti.

Preprosto povedano, stopnja pozitivnosti je merilo, koliko testov na COVID-19 je pozitivnih.

Vendar pa obstajata dve različni vrsti stopenj pozitivnosti: test za vse in posameznik.

Stopnja pozitivnih rezultatov vseh testov je to, kar se sliši: odstotek vseh testov na COVID-19, ki so bili pozitivni.

Po drugi strani pa je stopnja pozitivnosti posameznika odstotek edinstvenih posameznikov, ki so bili pozitivni na testu. Funkcionalno sprašuje, ali je bila vsaka oseba kdaj pozitivna.

Stopnja pozitivnosti: Kaj morate vedeti

Razčlenimo: če nekdo opravi 10 testov in je enkrat pozitiven, bi bila stopnja pozitivnosti vseh testov 10 %. Toda individualna stopnja pozitivnosti za to osebo bi bila 100 % – devet negativnih testov se ne upošteva.

Če oseba opravi 10 testov in je dvakrat pozitiven, bi bila stopnja pozitivnosti vseh testov 20 %, stopnja pozitivnosti posameznika pa bi ostala 100 %.

Wade-Taxter iz državnega zdravstvenega oddelka je dejal, da je metoda vseh testov bolj primerljiva s tem, kako druge države izračunajo svojo stopnjo.

"Poleg tega," je zapisala v elektronskem sporočilu, "je koristno zajeti vse teste za posameznika, ker je bil ta posameznik med pandemijo morda izpostavljen več primerom in zajem ob vsakem testiranju zagotavlja veliko jasnejšo sliko o odstotku testi so na določen dan pozitivni."

Brian Dixon, izredni profesor na šoli za javno zdravje Richarda M. Fairbanksa univerze Indiana in direktor informatike javnega zdravja na inštitutu Regenstrief, je dejal, da stopnja vseh testov odraža to, kar se trenutno dogaja s testiranjem. Imenoval ga je zlati standard.

Individualna stopnja, ker izloči ljudi, kot so zdravstveni delavci, ki se redno testirajo, strokovnjakom za javno zdravje pomaga bolje razumeti odkrivanje novih primerov.

Povedal je, da lahko individualna stopnja, ki je lahko dvakrat višja od stopnje vseh testov, povzroči zmedo in je morda boljša za epidemiologe kot za splošno javnost.

Svetovna zdravstvena organizacija pravi, da je cilj znižati stopnjo vseh testov pod 5 %. Dixon je ocenil, da bi bilo 10 % dobra številka, ki bi jo lahko znižali v individualni stopnji.

Vsaka stopnja pozitivnosti se običajno deli kot sedemdnevno drseče povprečje, kar pomeni, da se stopnji sedmih zaporednih dni izračuna povprečje, da se zagotovi jasnejša slika dogajanja. Vendar povprečje ni iz prejšnjih sedmih dni: Še vedno zaostaja za današnjim dnem, da bi se izognili izkrivljanju zaradi prej omenjenih zamud pri poročanju o primerih.

Kaj vpliva na stopnjo pozitivnosti

Stopnje pozitivnosti so tesno povezane s številom testov – vendar morda ne tako, kot si mislite.

"Tam zunaj obstaja mit, da če bomo naredili več testiranj, bo to povečalo pozitivnost," je dejal Dixon. "Realnost je pravzaprav nasprotna."

"Torej, v teoriji, če imamo na splošno enako količino virusa v populaciji in povečamo količino testiranja, ki ga izvajamo, bomo našli nekaj več primerov, vendar ne bo raslo tako dramatično, kot se je povečalo obseg testiranja, ki ga izvajamo,« je dejal. "Tako bomo dejansko zmanjšali pozitivnost."

Stopnja pozitivnosti: Eden od načinov za znižanje je več testiranj

Dixon je dejal, da bi morala Indiana vsak dan testirati 60,000 do 75,000 ljudi, da bi dobili dober občutek, kako se virus širi.

"To ne bo dvignilo pozitivnosti," je dejal. "Moralo bi ga zmanjšati, če nekako boksamo z boleznijo in spravimo virus pod nadzor."

Povečanje števila testiranj lahko poveča število primerov, vendar lahko stopnja pozitivnosti služi kot resničnejši barometer širjenja virusa, če država izvaja dovolj testiranja.

Hospitalizacije

Ko se število primerov poveča, se pozornost preusmeri na državne bolnišnice in na to, koliko zmogljivosti imajo za oskrbo ljudi s COVID-19.

Država to zmogljivost izkazuje vsak dan s posteljami in ventilatorji na intenzivni negi. Za vsak element je na nadzorni plošči naveden odstotek, ki je na voljo, odstotek, ki ga uporabljajo bolniki s COVID-19, in odstotek, ki ga uporabljajo drugi bolniki.

McKeen je dejal, da medtem ko je zmogljivost ventilatorja postala manj pomembna, ko se zdravniki učijo, kako bolje zdraviti bolnike, je razpoložljivost postelj za intenzivno nego še vedno pomembna.

‘Na robu’: Bolnišnice v Indiani se soočajo s stisko kadrov zaradi COVID-19

Tudi vzdrževanje razpoložljivih postelj na oddelkih za intenzivno nego morda ne bo dovolj, če država nima dovolj zdravih zdravnikov in medicinskih sester, ki bi jih zaposlili.

Contents