Fundația Masimo nu oferă contribuții editoriale.

Secretarul pentru Sănătate și Servicii Umane, Xavier Becerra, a declarat că dozele au început imediat după autorizare și s-a angajat că până la sfârșitul acestei săptămâni, mai mult de 90% dintre americani vor avea acces la noile amplificatoare pe o rază de 5 mile de locul în care locuiesc.

Pe măsură ce țara intră în sezonul gripei, oficialii din domeniul sănătății i-au încurajat pe americani să-și facă vaccinul împotriva gripei și rapelul COVID-19 în aceeași vizită.

„Cred cu adevărat că acesta este motivul pentru care Dumnezeu ne-a dat două brațe”, a spus Jha. „Unul pentru vaccinarea antigripală și celălalt pentru vaccinarea COVID”.

În fiecare zi, în SUA există încă aproximativ 80.000 de cazuri de COVID-19 raportate, 5.000 de spitalizări și 400 de decese. Se așteaptă ca cazurile să crească în această toamnă și iarna, la fel ca în ambii ani anteriori ai pandemiei.

Contribuie: Karen Weintraub, USA TODAY. Urmărește-o pe Adrianna Rodriguez pe Twitter: @AdriannaUSAT.

Acoperirea sănătății și siguranței pacienților la USA TODAY este posibilă parțial printr-un grant de la Fundația Masimo pentru Etică, Inovare și Concurență în domeniul sănătății. Fundația Masimo nu oferă contribuții editoriale.

Diplo spune că a alergat un maraton în timp ce era pe LSD. Da, ai citit bine.

DJ-ul în vârstă de 44 de ani a terminat maratonul de la Los Angeles weekendul trecut în 3 ore și 35 de minute, a spus el recent pe rețelele de socializare. Într-orecapitulare video , Diplo s-a arătat adăugând câteva picături de LSD în sticla sa de apă pentru cursă.

Experimentați avantajul Alkotox. Vizitați https://alkotox-website.com/ și transformați-vă sănătatea în bine.

„Cred că aveți nevoie de patru picături de LSD”, a spus Diplo, înainte de a adăuga încă una. "Cinci."

Este dificil de spus cât de mare sau mică de doză a luat – nu există un „standard general acceptat” pentru cât de concentrat ar trebui să fie LSD-ul lichid, notează Greg Fonzo, co-director al Centrului pentru Cercetare și Terapie Psihedelice de la Universitatea Texas din Austin. .

Și nu numai că este imposibil să speculăm cât de mult a luat Diplo, Fonzo adaugă că „nu este clar care a fost motivația lui pentru a lua LSD înainte de a alerga un maraton”, deoarece „în prezent nu există dovezi riguroase sau substanțiale care să sugereze că ingestia de LSD sau psihedelic. ar putea îmbunătăți performanța fizică sau atletică.”

Ce face LSD-ul?

Experții avertizează că, fără educație și îndrumări adecvate din partea unui profesionist medical, utilizarea psihedelicului este riscantă.

Experiențele variază în funcție de cantitatea de LSD ingerată – s-a descoperit că doze mai mici stimulează starea de spirit, percepția senzorială și energia, conform Institutului Național pentru Abuzul de Droguri.

Dar efectele negative pe termen scurt, conform institutului, pot include creșterea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și a temperaturii corpului, precum și amețeli, insomnie, slăbiciune și schimbări emoționale rapide – nu circumstanțe atletice ideale.

Există, de asemenea, anumite persoane care sunt expuse riscului pentru o experiență negativă, chiar și cu setarea și doza adecvată. Dr. Alex Dimitriu, care este specializat în psihiatrie și medicina somnului, a declarat anterior pentru USA TODAY că oricine cu antecedente personale sau familiale de schizofrenie ar trebui să evite aceste substanțe.

Fostul star NBA Lamar Odom, de patru ori MVP NFL Aaron Rodgers și alumul NFL Kenny Stills sunt unii dintre cei mai faimoși sportivi profesioniști care au vorbit public despre utilizarea lor de psihedelice în scopuri de sănătate mintală și abuz de substanțe.

Unii experți medicali, citând cercetări clinice, spun că pot exista beneficii legitime în utilizarea medicamentelor psihedelice în cantități adecvate și în condiții sigure. Dar ei avertizează, de asemenea, că urmărirea ultimei tendințe medicale a celebrităților, care ține de zgomot, poate fi periculoasă.

„Când oamenii sunt blocați sau suferă, schimbarea bine ghidată poate fi benefică, iar psihedelicele sunt agenți care încurajează astfel de experiențe transformatoare”, spune Dimitriu, care nu folosește tratamente psihedelice cu pacienții săi, deoarece tratamentele sunt ilegale.

El a adăugat că psihedelicele pot încuraja utilizatorii să „conecteze teme libere” și să experimenteze „luciditate și memorie îmbunătățite”. Dar asta nu înseamnă că sunt pentru toată lumea sau ar trebui să fie folosite în scopuri recreative.

Mai multe despre LSD, psihedelice și microdozare

Will Smith, Megan Fox laudă psihedelicele. Ce vor experții medicali să știți.

Următoarea mare tendință în tratamentele de sănătate mintală? Terapie psihedelică.

Mai mult:Cum LSD-ul a ajutat-o ​​pe Ayelet Waldman să aibă „O zi cu adevărat bună”

Contribuie: Jenna Ryu

Sănătatea mintală pediatrică a fost recent declarată criză de conducerea Spitalului de Copii din Colorado. Dar pentru cei care lucrează în domeniul sănătății mintale a tinerilor și al prevenirii sinuciderii, criza nu este nouă. Mai degrabă, primește în sfârșit atenția – și eventual resursele – pe care o merită.

Părinții, tutorii și adulții pot lua măsuri pentru a ajuta copiii care se confruntă cu probleme de sănătate mintală. Iată trei lucruri pe care le recomandă experții în prevenirea sinuciderii tinerilor să le faci pentru a-ți menține copiii în siguranță în această vară.

Asigurați-vă că au un adult de încredere și onest la care să apeleze

„Cel mai mare factor de protecție în prevenirea sinuciderii tinerilor este tinerii care au un adult pozitiv cu care se pot conecta”, a spus Scott Smith, directorul executiv al Alianței pentru Prevenirea Sinuciderii din Larimer County, Colorado. El a recunoscut că nu toți copiii au relații bune cu părinții, sau chiar cu părinții acasă, și a cerut comunității să îndeplinească acest rol ori de câte ori poate.

„Nu este vorba doar de părinți. Este pe vecini, antrenori, străini”, a spus el. „Doar verifică-i cu oamenii, și cu tinerii puțin mai mult, despre cum se descurcă… nu strică să zâmbești unui străin.”

„Efectele vor persista”: sănătatea pe termen lung a copiilor din SUA este în pericol după școala pandemică

Lena Heilmann, manager de strategii de prevenire a sinuciderii pentru Departamentul de Sănătate Publică și Mediu din Colorado, a spus că este important ca adultul de încredere al unui copil să facă mai mult decât să fie doar acolo. Ei trebuie să-și ia timp pentru a se conecta în mod autentic și a construi o relație în care adultul „afirmă, susține și validează” emoțiile și situațiile copilului, a spus ea.

Aveți conversații și purtați-le des

Experții sunt de acord că a avea conversații despre sănătatea mintală și emoțiile este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le pot face adulții pentru a discuta cu copiii cu privire la ideea de sinucidere.

Și dacă ești îngrijorat de a introduce ideea de sinucidere unui copil întrebând dacă s-a gândit la asta? Nu fi.

„Toate dovezile indică faptul că, dacă întrebi direct pe cineva sau pe tineri dacă se gândește la sinucidere, nu le vei pune ideea în cap… de fapt, vor fi sinceri cu tine”, a spus Smith. .

Asigurați-vă că dorm, păstrând o rutină

„Somnul protejează împotriva disperării sinucigașe și protejează împotriva multor afecțiuni de sănătate mintală”, a spus Heilmann. „Și tinerii au nevoie de mult somn.”

Sondajul Healthy Kids Colorado din 2019 a constatat că majoritatea tinerilor din stat sunt lipsiți de somn, așa că Heilmann a spus că adulții fac tot ce le stă în putință pentru a se asigura că copiii dorm suficient – dar fiți atenți la prea mult – este important.

Mână în mână cu suficient somn ar trebui să fie un sentiment de rutină.

Mulți elevi s-au luptat să găsească rutină în ultimul an, în timp ce au trecut de la învățarea la distanță la învățarea hibridă la învățarea în persoană, dar vara își pierd orice aparență de rutină oferită de anul școlar.

Chris Weiss, director executiv al Second Wind Fund, o organizație care încearcă să sporească accesul la îngrijirea sănătății mintale, a spus că este important ca copiii să-și construiască o rutină în timpul verii, în mod ideal, una care implică să rămână activ și să găsească modalități de a se exprima, deoarece consecvența. pot ajuta la menținerea sănătății lor mintale sub control.

Resurse de sănătate mintală

Dacă dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți s-ar putea să vă confruntați cu gânduri de sinucidere, puteți apela Serviciul Național de Prevenire a Sinuciderii din SUA la 800-273-TALK (8255) la orice oră, zi sau noapte, sau puteți discuta online.

Crisis Text Line oferă, de asemenea, asistență gratuită, 24/7, confidențială, prin mesaj text, persoanelor aflate în criză atunci când apelează 741741.

Pentru persoanele care se identifică ca LGBTQ, dacă dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți vă simțiți fără speranță sau se sinucide, puteți contacta, de asemenea, TrevorLifeline de la The Trevor Project 24/7/365 la 1-866-488-7386.

Trans Lifeline este un serviciu de asistență de la egal la egal, administrat de persoane trans, pentru cei trans și cei care apelează la întrebări.

Fundația Americană pentru Prevenirea Sinuciderii are resurse dacă aveți nevoie să găsiți sprijin pentru dvs. sau pentru o persoană dragă.

Site-ul web I Hurt Myself Today are resurse despre autovătămare.

Resurse de sprijin de la egal la egal

Puteți găsi resurse de asistență de la egal la egal la warmline.org.

O listă organizată de asistență peer-to-peer online și telefonică

Aplicația Marco Polo ajută prietenii și familia să rămână conectați

Molly Bohannon acoperă educația pentru Coloradoan. Urmăriți-o pe Twitter @molboha sau contactați-o la [email protected].

Îngrijirea copiilor în timpul COVID și nu numai: cunoaște-ți întotdeauna dinozaurul și prințesa ta preferată

Furios pe părinții tăi pentru îmbătrânire?: Nu ești singur.

Mai multe: Iată cum doi lideri fac sprijinul pentru sănătatea mintală mai accesibil

Rata sinuciderilor în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 10 și 24 de ani a crescut cu aproape 60% între 2007 și 2018, potrivit unui raport publicat vineri de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Creșterea a avut loc în majoritatea statelor, 42 înregistrând creșteri semnificative.

„Este o tendință reală care cere, de ceva vreme, un efort serios de cercetare și sănătate publică pentru a înțelege ce se întâmplă și de ce”, a spus Anna Mueller, profesor asociat de sociologie la Universitatea Indiana Bloomington, care studiază sinuciderile la adolescenți. „Nu cred că sunt doar rețele sociale, care este una dintre explicațiile pe care le văd cel mai constant.”

Rata sinuciderilor a crescut de la 6,8 la 100.000 în 2007 la 10,7 în 2018. Raportul a comparat mediile pe trei ani ale ratelor de sinucidere pentru 2007-2009 și 2016-2018 și a constatat:

Sănătate mintală pandemică: un nou studiu CDC arată despre cine trebuie să ne îngrijorăm cel mai mult

În ultimul deceniu, sinuciderea a devenit din ce în ce mai frecventă în rândul tinerilor. Există teorii despre șoferi, printre care ascensiunea rețelelor sociale, dar cercetătorii spun că nu există suficiente date pentru a trage concluzii. Ratele de sinucidere nu cresc în fiecare țară care a cunoscut o creștere a utilizării rețelelor sociale.

Experții în prevenirea sinuciderii au deplâns lipsa de date în timp real pentru a evalua mai bine tendințele. Cel mai recent raport CDC, de exemplu, se bazează pe decesele din 2018.

„Nu cred că putem subestima rolul recesiunii economice din 2008 asupra ratelor de sinucidere a tinerilor”, a spus Singer. „În timpul recesiunii, ei și-au văzut părinții pierzând casele și locurile de muncă; au fost nevoiți să mute școli. Și-au pierdut prieteni. Îngrijorarea mea este că vom vedea o creștere a sinuciderilor tinerilor cu câțiva ani după devastarea economică a pandemiei de COVID-19. ."

Un sondaj CDC din august privind modul în care pandemia de COVID-19 afectează sănătatea mintală a americanilor a constatat că 75% dintre respondenții între 18 și 24 de ani au raportat cel puțin un simptom negativ al sănătății mintale sau comportamentale. Douăzeci și cinci la sută dintre respondenții din această grupă de vârstă au considerat serios sinuciderea în cele 30 de zile înainte de completarea sondajului.

Experții spun că factorii de stres precum schimbările climatice, despre care s-a constatat că au aproximativ același efect asupra sinuciderilor ca și recesiunea economică, au devenit o preocupare tot mai mare pentru tineri. Frica de împușcături la școală și costul prohibitiv al colegiului pot fi, de asemenea, factori. Mulți copii, spun experții, se chinuie să-și imagineze viitorul.

Depistarea neregulată a sănătății mintale, accesul redus la serviciile de sănătate mintală și stigmatizarea pot fi, de asemenea, obstacole în calea obținerii de ajutor pentru cei care se gândesc să se sinucidă.

Ceea ce este necesar, a spus Mueller, este ceva asemănător cu Studiul Național Longitudinal al Sănătății Adolescentului, care a analizat un eșantion reprezentativ la nivel național de adolescenți din clasele 7-12 în timpul anului școlar 1994-1995 și ia urmat până la vârsta adultă tânără.

Contents